Parmezános cukkini krokettek sütőben

Emlékeztek még a sajtkrokettre?
Na, ez hasonló, csak zöldséggel felturbózva, olaj nélkül és lassú, azaz jótékony szénhidrátokkal (zabpehely, zabkorpa) :) Isteni ropogós.

Zöldséges köretek, salik szénhidrát-kiegészítéséhez ajánlom. Szuper hummuszba vagy padlizsánkrémbe mártogatva. 

Szénhidrátszámolóknak: 5g lassú CH/db, szóval nagyon könnyen beilleszthető bármilyen diétába.
Cukkini krokett


HOZZÁVALÓK (18 db-hoz)
  • 1,5 közepes cukkini robotgépben felaprítva vagy lereszelve (kb. 1,5 bögrényi)
  • 1 bögre zabpehely, korpovit keksz, zabkorpa - én ezek egyvelegét használtam
  • 1 nagy tojás
  • 0,5 bögre reszelt parmezán
  • 1 tk oregánó, 1 tk bazsalikom, 0.5 tk fokhagyma por
  • csipet só, bors
ELKÉSZÍTÉS

  1. Robotgépben vagy reszelővel lereszelem a cukkinit. Ha kész, a nedvességet felitatom belőle konyhai törlőkendővel. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen - én kb. 3-4 papírkendőt használtam el. A 4. már nem ázott teljesen át, csak nedves lett. Ez jelenti azt, hogy ezzel a lépéssel kész vagy :) 
  2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 
  3. A cukkinit tedd egy nagy tálba, add hozzá a fűszereket, tojást, sajtot és a zabpelyhet/kekszet. Jól keverd össze. 
  4. Egy evőkanálnyit kiveszek a masszából, a tenyeremben összegyúrom-formázom és sütőpapírra teszem.
  5. Ezt addig ismétlem, amíg van a tésztából.
  6. Kb. 20 percig sütöm őket, majd megfordítom őket a tetejükkel felfele még 5 percig sütöm.
1 db-ban kb.5g lassú CH



Megjegyzések