Parmezános cukkini krokettek sütőben
Emlékeztek még a sajtkrokettre?
Na, ez hasonló, csak zöldséggel felturbózva, olaj nélkül és lassú, azaz jótékony szénhidrátokkal (zabpehely, zabkorpa) :) Isteni ropogós.
Zöldséges köretek, salik szénhidrát-kiegészítéséhez ajánlom. Szuper hummuszba vagy padlizsánkrémbe mártogatva.
Szénhidrátszámolóknak: 5g lassú CH/db, szóval nagyon könnyen beilleszthető bármilyen diétába.
Cukkini krokett |
HOZZÁVALÓK (18 db-hoz)
- 1,5 közepes cukkini robotgépben felaprítva vagy lereszelve (kb. 1,5 bögrényi)
- 1 bögre zabpehely, korpovit keksz, zabkorpa - én ezek egyvelegét használtam
- 1 nagy tojás
- 0,5 bögre reszelt parmezán
- 1 tk oregánó, 1 tk bazsalikom, 0.5 tk fokhagyma por
- csipet só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Robotgépben vagy reszelővel lereszelem a cukkinit. Ha kész, a nedvességet felitatom belőle konyhai törlőkendővel. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen - én kb. 3-4 papírkendőt használtam el. A 4. már nem ázott teljesen át, csak nedves lett. Ez jelenti azt, hogy ezzel a lépéssel kész vagy :)
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- A cukkinit tedd egy nagy tálba, add hozzá a fűszereket, tojást, sajtot és a zabpelyhet/kekszet. Jól keverd össze.
- Egy evőkanálnyit kiveszek a masszából, a tenyeremben összegyúrom-formázom és sütőpapírra teszem.
- Ezt addig ismétlem, amíg van a tésztából.
- Kb. 20 percig sütöm őket, majd megfordítom őket a tetejükkel felfele még 5 percig sütöm.
1 db-ban kb.5g lassú CH
Megjegyzések
Megjegyzés küldése