Őszibarackos lepény 1 főre
Ki mondta, hogy 1 főre nem lehet lepényt sütni?
Ebből a receptből egy darab kicsi lepényke lesz belőle - tökéletes egy reggelire vagy uzsira.
De inkább 2-t süss belőle akkor is, ha egyszemélyes háztartást vezetsz, mert tuti repetázni akarsz majd :)
Ropogós tészta, a szádban olvadó őszibarack, alatta pedig fűszeres pisztáciakrém.
Mindez cukor-, fehérliszt- és tojásmentes.
Dokumentáltam nektek a folyamat legizgalmasabb részét is:
Elkészítési idő:
kb.20 perc aktív idő + 1h 15 perc pihentetés + 15-20 perc sütés
Hozzávalók
tészta:
- 1/4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 teáskanál erytrit
- 1 csipet só
- 2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1/2 teáskanál fehérborecet v. almabor ecet
- 1 evőkanál víz
töltelék
- 2 evőkanál összeaprított natúr pisztácia
- 1 teáskanál erytrit
- csipet só, fahéj és gyömbér
- plusz fél őszibarack, vékony szeletekre vágva
Elkészítés:
- Összekeverem a lisztet, 1 teáskanál erytritet, csipet sót.
- Hozzáadom a vajat és villával addig tördelem, amíg apró morzsadarabok lesznek belőle
- A tésztába eztán kanalazom bele az ecetet és a vizet. Pár keverés után gyúrható tésztává kell összeállnia.
- Kis korongot formázok a tésztából és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem 1 órára.
- Addig összekeverem a pisztáciát az erytrittel, sóval, fahéjjal és gyömbérrel.
- 1 óra elteltével kiveszem a tésztát és kinyújtom pár mm vékonyságúra (még lehessen hajtogatni)
- A közepébe szórom a pisztáciát, majd körben elhelyezem az őszibarack szeleteket.
- Behajtom a szélét és visszateszem a hűtőbe még 15 percre.
- Addig előmelegítem a sütőt 200 fokra.
- 15-20 percig sütöm, majd fagyival/túrókrémmel és extra pisztácia szórással tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése