Őszibarackos lepény 1 főre

Ki mondta, hogy 1 főre nem lehet lepényt sütni? 

Ebből a receptből egy darab kicsi lepényke lesz belőle - tökéletes egy reggelire vagy uzsira.
De inkább 2-t süss belőle akkor is, ha egyszemélyes háztartást vezetsz, mert tuti repetázni akarsz majd :) 
Ropogós tészta, a szádban olvadó őszibarack, alatta pedig fűszeres pisztáciakrém.

Mindez cukor-, fehérliszt- és tojásmentes.



Dokumentáltam nektek a folyamat legizgalmasabb részét is:








Elkészítési idő: 
kb.20 perc aktív idő + 1h 15 perc pihentetés + 15-20 perc sütés

Hozzávalók
tészta:
  • 1/4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 teáskanál erytrit
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
  • 1/2 teáskanál fehérborecet v. almabor ecet
  • 1 evőkanál víz
töltelék
  • 2 evőkanál összeaprított natúr pisztácia
  • 1 teáskanál erytrit
  • csipet só, fahéj és gyömbér
  • plusz fél őszibarack, vékony szeletekre vágva
Elkészítés:
  1. Összekeverem a lisztet, 1 teáskanál erytritet, csipet sót. 
  2. Hozzáadom a vajat és villával addig tördelem, amíg apró morzsadarabok lesznek belőle
  3. A tésztába eztán kanalazom bele az ecetet és a vizet. Pár keverés után gyúrható tésztává kell összeállnia.
  4. Kis korongot formázok a tésztából és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem 1 órára.
  5. Addig összekeverem a pisztáciát az erytrittel, sóval, fahéjjal és gyömbérrel.
  6. 1 óra elteltével kiveszem a tésztát és kinyújtom pár mm vékonyságúra (még lehessen hajtogatni)
  7. A közepébe szórom a pisztáciát, majd körben elhelyezem az őszibarack szeleteket.
  8. Behajtom a szélét és visszateszem a hűtőbe még 15 percre.
  9. Addig előmelegítem a sütőt 200 fokra.
  10. 15-20 percig sütöm, majd fagyival/túrókrémmel és extra pisztácia szórással tálalom. 

Megjegyzések